Αδυνάτισμα με Βελονισμό

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ – ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Έληξε

 

 

Η παχυσαρκία έχει πάρει ενδημικές διαστάσεις στην εποχή μας. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση βάρους, όπως:

  • γενετικοί – κληρονομικοί παράγοντες,
  • περιβαλλοντολογικοί παράγοντες (σωματική δραστηριότητα, διατροφή, ωράριο ύπνου),
  • ψυχολογικοί παράγοντες (άγχος, κατάθλιψη),
  • ορμονικοί παράγοντες (υποθυρεοειδισμός, ν.Cushing),
  • φάρμακα (στεροειδή, αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά).

Πέρα από την αισθητική δυσαρμονία και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή του ανθρώπου, η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπαθειών, εγκεφαλικών επεισοδίων, θρομβοφλεβίτιδας, οστεοαρθρίτιδας, φλεγμονών κ.α.

 

ΠΩΣ ΔΡΑ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;

  • Επιδρά στο κέντρο της όρεξης και του κορεσμού που βρίσκεται στον υποθάλαμο και προκαλεί μείωση της όρεξης και της βουλιμίας.
  • Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αυξάνοντας τις καύσεις και την αποβολή άχρηστων συστατικών, προσφέροντας αποτοξίνωση στον οργανισμό και ρύθμιση λιπίδων, σακχάρου.
  • Προκαλεί ψυχική ηρεμία και ισορροπία (αυξάνεται η έκκριση ενδορφινών).
  • Τοπική λιπόλυση και σύσφιξη – με την εισαγωγή ειδικών βελόνων λιπόλυσης, οι οποίες συνδέονται με συσκευή ηλεκτροβελονισμού.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, όλες τις ηλικίες, δεν έχει καμία αντένδειξη (αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένους ιατρούς) και είναι απολύτως ασφαλής. Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από το σύνολο των κιλών που θέλουμε να μειώσουμε. Ο ιδανικός ρυθμός απώλειας βάρους είναι 3-4 κιλά μηνιαίως. Πραγματοποιούνται 2 συνεδρίες εβδομαδιαίως για 6 εβδομάδες. Παράλληλα πραγματοποιείται και ωτοβελονισμός ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ημιμόνιμες βελόνες στα αυτιά που βοηθούν στην παρατεταμένη και συνεχή επίδραση του βελονισμού. Σε επιλεγμένα σημεία μπορεί να εφαρμοσθεί και μοξοθεραπεία, η οποία προάγει τον γρήγορο κορεσμό κατά τα γεύματα (μόξα = φυτό Artemisiavulgaris – αψιθιά). Οι συνεδρίες είναι απαραίτητο να συνδυάζονται με την έναρξη ολιγοθερμικής δίαιτας καθώς και με την τακτική αεροβική άσκηση.

 

Τα Ιατρεία

             Αυγής 29                           Λ.Αλεξάνδρας 111 &
Νέο Ηράκλειο Αττικής,       Μπουκουβάλα 12 Αθήνα,
14121                                11475
Τηλ.& Fax 2102830641     2106424719       
Κιν.: 6948 213 026            6948 213 026