Ωτοβελονισμός

ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Έληξε

 

 

Ο  ωτοβελονισμός είναι μια μέθοδος βελονισμού του πτερυγίου του ωτός, όπου διαγιγνώσκονται και θεραπεύονται φυσικές και ψυχοσωματικές δυσλειτουργίες, διεγείροντας ένα συγκεκριμένο σημείο στο αυτί.

Ήταν ευρέως διαδεδομένος στην αρχαία κινέζικη αυτοκρατορία, καθώς και στην αρχαία Ελλάδα από τον Ιπποκράτη.

Έχει ανακαλυφθεί ότι ο χάρτης του αυτιού μοιάζει με ανάποδο βρέφος και το αυτί αποτελεί ένα μικροσύστημα στο οποίο αντιπροσωπεύονται όλα τα όργανα και οι λειτουργίες τους. Από το αυτί μπορούν να βγουν συμπεράσματα για την υγεία του οργανισμού καθώς και για την κατάσταση των επιμέρους οργάνων. Όταν υπάρχει πρόβλημα στον όργανο, τότε παρουσιάζεται ευαισθησία στο σημείο εκείνο του αυτιού που συνδέεται με το σημείο στο σώμα μας που νοσεί. Επίσης η διέγερση του αυτιού, οδηγεί στην αύξηση των ενδορφίνων και τελικά την μείωση του stress, την αναλγησία και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Όταν ένα όργανο ή μια περιοχή του σώματος πάσχει, τότε το αντίστοιχο σημείο στο αυτί παρουσιάζει ευαισθησία κατά την εξέταση.

 

Εάν λοιπόν, υποφέρετε από μυσκελετικούς πόνους, έχετε ίλιγγους, νευραλγίες, μυαλγίες, προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα, το αλκοόλ, την υπερβολική κατανάλωση φαγητού, βιώνετε καταστάσεις stress, διαταραχές πανικού, αϋπνία αλλά και πλήθος άλλων σωματικών ή ψυχολογικών προβλημάτων τότε ο ωτοβελονισμός αποτελεί την ιδανική λύση. Πρόκειται για μια διαδικασία ανώδυνη, ανακουφιστική και με μικρό κόστος καθώς χρειάζονται λίγες μόνο θεραπευτικές συνεδρίες, για να αρχίσετε να βιώνετε τα οφέλη του.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι ο ωτοβελονισμός μπορεί να επηρεάσει πολύ σημαντικά ψυχοφθόρες καταστάσεις όπως π.χ. κατάθλιψη άλλα και ψυχοσωματικές ασθένειες όπως η σπαστική κολίτιδα, η κνίδωση, ο πονοκέφαλος, το άσθμα, οι εμμηνορυσιακές διαταραχές, η αλλεργική ρινίτιδα.                                  

Τα Ιατρεία

             Αυγής 29                           Λ.Αλεξάνδρας 111 &
Νέο Ηράκλειο Αττικής,       Μπουκουβάλα 12 Αθήνα,
14121                                11475
Τηλ.& Fax 2102830641     2106424719       
Κιν.: 6948 213 026            6948 213 026