Αισθητική μεσοθεραπεία και PRP

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ PRP (PLATELET RICH PLASMA)

Έληξε

 

 

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια ιατρική θεραπευτική μέθοδο που περιλαμβάνει τη έγχυση ουσιών, σε ελάχιστες ποσότητες, ενδοδερμικά (βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα, αμινοξέα, φαρμακευτικές ουσίες).

Πρόκειται για μια απλή μέθοδο, σχετικά ανώδυνη, η οποία δεν απαιτεί αναισθησία και πραγματοποιείται στο ιατρείο.

Η κάθε συνεδρία έχει μικρή διάρκεια και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία – PRP – σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ενδοδερμικής έγχυσης ουσιών, χρησιμοποιεί συστατικά που προέρχονται από τον ίδιο (αιμοπετάλια), ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων και παρενεργειών

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ PRP;

Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια απελευθερώνουν τους λεγόμενους αυξητικούς παράγοντες, προωθούν την νέο-αγγειογέννεση, την συγκέντρωση και πολλαπλασιασμό των μακροφάγων και ινοβλαστών στο σημείο της έγχυσης και προάγουν την σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος.

Μέσω αυτών των μηχανισμών ενεργοποιούνται και επιταχύνονται οι διαδικασίες επούλωσης και αναγέννησης των ιστών.

 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  • χαλάρωση δέρματος,
  • απώλεια σφριγηλότητας,
  • αφυδάτωση της επιδερμίδας,
  • κυτταρίτιδα
  • δερματικές βλάβες από την παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία,
  • τοπικό πάχος.

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30’ και επαναλαμβάνεται κάθε μήνα. Οι συνεδρίες μπορούν να επαναληφθούν 3 έως 6 φορές, Συνίσταται, μετά τη ολοκλήρωση της θεραπείας, μια συνεδρία συντήρησης κάθε 6 μήνες.

Στις 2 εβδομάδες από την συνεδρία αρχίζουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα, τα οποία επαυξάνονται μετά από κάθε συνεδρία. Το δέρμα γίνεται πιο φωτεινό, αυξάνεται η ελαστικότητά του και απαλύνονται οι ρυτίδες και οι ουλές.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • ελαφρό οίδημα στην περιοχή των νυγμών και έγχυσης των αιμοπεταλίων, (υποχωρεί αυτόματα μετά από 24-48 ώρες),
  • εκχυμώσεις (μελανιές) – (υποχωρούν σε 24-48 ώρες),
  • ερεθισμοί, ευαισθησία στην περιοχή, κνησμός

Προτεινόμενα προληπτικά μέτρα:

  • για να μειωθεί η πιθανότητα εκχυμώσεων, συνίσταται η διακοπή και η αποφυγή λήψης μη στεροειδών αντιφλεγμονώδων φαρμάκων NSAIDS (ασπιρίνη, νιμεσουλίδη, ιμπουπροφαίνη, κετοπροφαίνη κ.α.) 7 ημέρες πριν την συνεδρία και 2 ημέρες μετά την συνεδρία,
  • αποφυγή έκθεσης στον ήλιο η σε λάμπες UV (solarium), sauna και γενικά όλων των δραστηριοτήτων που εκθέτουν τον ασθενή σε αυξημένη θερμοκρασία, για 15 ημέρες μετά από κάθε συνεδρία,
  • συνίσταται η εφαρμογή μιας αντιηλιακής κρέμας με δείκτη προστασίας 50+ 10-15’ μετά το τέλος της συνεδρίας και συχνή χρήση της αντιηλιακής κρέμας για τουλάχιστον 15 ημέρες.

 

 

Τα Ιατρεία

             Αυγής 29                           Λ.Αλεξάνδρας 111 &
Νέο Ηράκλειο Αττικής,       Μπουκουβάλα 12 Αθήνα,
14121                                11475
Τηλ.& Fax 2102830641     2106424719       
Κιν.: 6948 213 026            6948 213 026