Αισθητικός Κοσμητικός Βελονισμός - Βελονισμός Lifting

Αισθητικός Κοσμητικός Βελονισμός

Έληξε

 

Είναι μια αρκετά δημοφιλής μέθοδος αντιμετώπισης των επιπτώσεων της γήρανσης του δέρματος.

Ο κοσμητικός αισθητικός βελονισμός θεραπεύει και το σώμα και το πρόσωπο. Αυξάνει τις ενδορφίνες και μειώνει τις ορμόνες του στρες.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη χρήση τοπικά (συνήθως στο πρόσωπο) βελονών επιφανειακά ή ενδομυϊκά με στόχο την βελτίωση της αιμάτωσης των ιστών της περιοχής και συνεπώς την βελτίωση του μυϊκού τόνου και την πρόκληση παραγωγής κολλαγόνου από τους ινοβλάστες του χορίου του δέρματος. Παράλληλα εισάγονται βελόνες στο υπόλοιπο σώμα, με στόχο την βελτίωση του wellbeing ( σύμφωνα με τη ΤCΜ, άλλωστε, η ομορφιά πηγάζει "από μέσα"). Τα αποτελέσματα είναι η άμβλυνση των βαθέων ρυτίδων, η αύξηση της λάμψης του δέρματος και η σύσφιξη της χαλαρής όψης που προσδίδουν στο πρόσωπο ο μειωμένος μυϊκός τόνος και το χαλαρό δέρμα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Αρχικά λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, το οποίο περιέχει και προσωπικές πληροφορίες (τρόπος ζωής, συναισθηματική κατάσταση κ.α.). Καθορίζονται ποια είναι τα σημεία που πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσω των βελονών. Τα σημεία αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από πρόβλημα σε πρόβλημα. Την ημέρα που θα έρθει για θεραπεία θα πρέπει να μην είναι ασθενής, να έχει φάει ελαφρά και να μην έχει πιεί καφέ ή τσάι. Τοποθετούνται πρώτα βελόνες στο σώμα στα κατάλληλα σημεία εξισορρόπησης και moxa όπου είναι απαραίτητο για 20´. Μετά αφαιρούνται οι βελόνες του σώματος και τοποθετούνται οι βελόνες του προσώπου για περίπου 30´. Ανάλογα το πρόβλημα και τη ηλικία του ασθενούς, εφαρμόζονται επιφανειακά θεραπευτικά έλαια.

ΠΩΣ ΓΕΡΝΑΜΕ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

 • Λέπτυνση δέρματος, επιδερμίδας
 • Μειωμένη παραγωγή ελαστίνης, κολλαγόνου
 • Αφυδάτωση
 • Μείωση αιμάτωσης
 • Μείωση λίπους του στηρίζει το δέρμα του προσώπου.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;

 • Καθυστέρηση της γήρανσης του προσώπου.
 • Αναζωογονεί το πρόσωπο.
 • Ομαλοποίηση των ρυτίδων έκφρασης και μείωση των βαθύτερων ρυτίδων.
 • Μείωση των συνοφρυωμένων ρυτίδων.
 • Μειώνει τις κηλίδες και τη δυσχρωμία του δέρματος.
 • Βελτίωση όψης διπλοσάγονου.
 • Ελαττώνει τους σάκους κάτω από τα μάτια.
 • Σύσφιξη μυϊκής χαλάρωσης (αυξάνει τον μυϊκό τόνο).
 • Διατηρεί υπό έλεγχο την ακμή του προσώπου.
 • Βελτίωση της επιδερμίδας του προσώπου με την αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας.
 • Αυξάνει το κολλαγόνο και την παραγωγή ελαστίνης, βελτιώνοντας έτσι την ελαστικότητα του δέρματος.
 • Ενυδατώνει τα κύτταρα και βελτιώνει την θρέψη του δέρματος άρα και την αναπαραγωγή του.

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 (δέκα) συνεδρίες, 2 φορές την εβδομάδα, για τις πρώτες 2 εβδομάδες και μετά μια κάθε εβδομάδα. Κάθε συνέδρια διαρκεί 40-60΄. Για την διατήρηση των αποτελεσμάτων καλό θα είναι να γίνεται μια (1) φορά τον μήνα επίσκεψη συντήρησης και για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση 2 (δυο) φορές τον μήνα.

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια μέθοδος πρόληψης και καθυστέρησης της διαδικασίας γήρανσης και θεραπευτικής αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Έτσι η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25-55 ετών. Μπορεί βέβαια να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες, με εμφανή τα αποτελέσματα στις ηλικίες <65 ετών.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

Έχει άμεσα αποτελέσματα, με μέσο όρο της 3-12 εβδομάδες από την έναρξη των συνεδρίων και ολοκληρώνονται σε 6 μήνες.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

Μετά την ολοκληρωμένη θεραπεία, τα αποτελέσματα του αισθητικού βελονισμού διατηρούνται για 1,5-2 χρόνια. Παρ’ όλα  αυτά χρειάζονται και οι συνεδρίες συντήρησης, οι οποίες καθορίζονται αναλόγως την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος κάθε ατόμου. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα εάν συνδυασθεί με ένα υγιεινό τρόπο ζωής, απλές ασκήσεις προσώπου και περιποίηση με κρέμα προσώπου βιταμίνης Α.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

 • κάπνισμα,
 • πρόσφατη θεραπεία (εντός 6 μηνών) με ενέσιμα προϊόντα στο πρόσωπο.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία βελτιώνει την εικόνα του ατόμου χωρίς να δημιουργεί παραμορφώσεις και χωρίς επιπλοκές. Εφαρμόζεται και για να ελαττώσει τα σημάδια γήρανσης αλλά κυρίως λειτουργεί προληπτικά και αναζωογονητικά στη επιδερμίδα και σε όλο τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, εάν μάλιστα συνδυασθεί με υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Δεν χρειάζονται ενέσεις και φάρμακα και μετά από κάθε συνέδρια δεν απαιτείται χρόνος αποκατάστασης.

 

 

Τα Ιατρεία

             Αυγής 29                           Λ.Αλεξάνδρας 111 &
Νέο Ηράκλειο Αττικής,       Μπουκουβάλα 12 Αθήνα,
14121                                11475
Τηλ.& Fax 2102830641     2106424719       
Κιν.: 6948 213 026            6948 213 026