Διακοπή καπνίσματος με Βελονισμό

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ – ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Έληξε

 

 

Ο βελονισμός είναι μια φυσική μέθοδος απεξάρτησης από την νικοτίνη, ανώδυνη, ακίνδυνη και προσιτή. Δεν έχουν σημασία τα χρόνια και ο αριθμός των τσιγάρων που καπνίζει κάποιος. Σημασία έχει να προσπαθήσει όταν αισθανθεί έτοιμος. Ο βελονισμός δεν κόβει το κάπνισμα, μειώνει όμως σημαντικά την ένταση και τη διάρκεια του συνδρόμου στέρησης. Βοηθάει τον εγκέφαλο, να παράγει γρήγορα τις δικές του ουσίες που θα αντικαταστήσουν την ευφορική, αντικαταθλιπτική και τονωτική δράση της νικοτίνης.

ΠΩΣ ΔΡΑ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;

Η απότομη διακοπή λήψης νικοτίνης υποχρεώνει τον εγκέφαλο να παράγει τις δικές του ουσίες που θα αντικαταστήσουν την δράση της (ενδορφίνη, ακετυλοχολίνη, ντοπαμίνη). Η προσαρμογή αυτή απαιτεί χρόνο (4-6 μήνες) και στο διάστημα αυτό ο πρώην καπνιστής δυσκολεύεται πολύ και παρουσιάζει στερητικό σύνδρομο (ευερεθιστότητα, εκνευρισμός, αμηχανία στα χέρια, τρόμο άκρων, έλλειψη συγκέντρωσης, μελαγχολία, αϋπνία ή υπνηλία, κόπωση, τάση για φαγητό, κεφαλαλγία, εφίδρωση, οξύ stress, έντονη επιθυμία για τσιγάρο).

Η τοποθέτηση βελόνων στα σημεία βελονισμού, προάγουν την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες μεταφέρονται στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την εξάρτηση και την ευχαρίστηση. Εκεί οι ουσίες αυτές μιμούνται την δράση της νικοτίνης. Μετά από 1-2 συνεδρίες, ο καπνιστής περιγράφει την γεύση του τσιγάρου ως μεταλλική, δυσάρεστη, ενώ πολλές φορές αναφέρουν ζαλάδα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

  • Λήψη ιατρικού ιστορικού, επεξήγηση της διαδικασίας.
  • Ζητείται από τους καπνιστές, να μην έχουν καπνίσει το προηγούμενο 24ωρο ή τουλάχιστον να μην έχουν καπνίσει από το πρωί.
  • Τα πιο διαδεδομένα σημεία βελονισμού είναι: πρόσωπο, χέρια, αυτί.
  • Συνήθως χρειάζονται 6-8 συνεδρίες (εξαρτάται από τον βαθμό εθισμού).
  • Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους διακοπής καπνίσματος.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Μπορεί να βοηθήσει καπνιστές που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο σταδιακά και καπνιστές που θέλουν να το κόψουν "μαχαίρι". Εάν ο πρώην καπνιστής εκτεθεί σε κάποια στρεσογόνα κατάσταση και ξανανιώσει την επιθυμία να ανάψει τσιγάρο, συνίσταται 1 (μία) συνεδρία βελονισμού ως συντήρηση.

 

Τα Ιατρεία

             Αυγής 29                           Λ.Αλεξάνδρας 111 &
Νέο Ηράκλειο Αττικής,       Μπουκουβάλα 12 Αθήνα,
14121                                11475
Τηλ.& Fax 2102830641     2106424719       
Κιν.: 6948 213 026            6948 213 026